Letty de Jong overleden

8.07.2008 – In haar woonplaats Laren is dinsdag 1 juli (jingle-) zangeres Letty de Jong overleden. Zij is 71 jaar oud geworden.

Letty de Jong zong onder meer op de reeks Introspection-platen van Thijs van Leer en in de filmmuziek voor Turks Fruit van Rogier van Otterlo. Zij was ook jarenlang actief als achtergrondzangeres op de radio voor omroepen als AVRO, VARA en NCRV en in het orkest The Ramblers. En ze zong tientallen jingles in. Zoals voor Radio Veronica “het station voor de mensen van morgen”, gecomponeerd door Marian de Garriga. Met daarin “een heel fijn weekend, rust eens lekker uit”. Een andere beroemde jingle met haar stem is de filler “padoedadoe” uit de jingleset voor TROS-radio, gespeeld met het orkest van Cees Smal, waarmee Letty de Jong was getrouwd. Smal overleed zes jaar geleden.

Voorts was zij te horen in de hit ’t Is weer voorbij die mooie zomer van Gerard Cox. Letty de Jong is gisteren, maandag 7 juli, in Bilthoven gecremeerd. De foto hiernaast komt van de hoes van haar LP “‘The way I am, die in 1974 werd opgenomen. (BR)