(Jingle-) zanger, drummer en toetsenist Max Werner overleden


11.04.2024 – Honderden, nee, duizenden jingles zal hij hebben gezongen. Zanger, drummer en toetsenist Max Werner. Hij overleed afgelopen dinsdag op 70-jarige leeftijd. In de tijd dat Top Format en andere jinglebedrijven op volle toeren draaiden met jingles voor zo ongeveer alles en iedereen, zong Werner de sterren van de hemel. Hij deed dat vaak samen met mensen als Pim Roos, Marjolein Spijker, Marleen van den Broek, Jody Pijper, Sandra Reemer, Hans Vermeulen, Joni de Boer, Lisa Boray en Edward Reekers. Met die laatste zat hij ook een aantal jaren in de band Kayak. Zijn stem stond centraal in nummers als Mammoth en Wintertime.

“Hard in alles”, zegt jinglecomponist Bart van Gogh in het boek “Bart! De Van Gogh van de jingles” (van mede-Jinglewebber Jelle Boonstra) over Max Werner. “Hij drumde hard, hij zong hard, met een piek rond 2000 Hz, 2k noemden we hem altijd. Als Bill van Dijk en Didi al snijbranders waren, kon je Max gerust een drilboor noemen. “Wát een discipline: al had hij pijn in de keel, hij bleef gewoon doorzingen, het was bijna zelfkastijding. Voor ik hem benaderde zeiden mensen: ‘kijk uit, hij kan je maar zo voor je bek rammen.’ Maar ik kon het waanzinnig goed met hem vinden. Het ging soms zelfs zo ver dat ik een sessie in de Wisseloord plande en de volgende dag in de Fendal, dan ging ik ’s avonds met Inge, zijn vrouw die er officemanager was, mee naar hun huis in Houten, wat heel gezellig was met eten bij hen thuis, dan bleef ik er slapen en dan reed ik met Max de volgende dag naar Fendal Sound.”