Syb-Syb, Syb-Syb, yeah! Sybrand Verwer ook op video


25.09.2023 – Dit bericht gaat bij wijze van uitzondering even niet over jingles.
Eén van onze vaste radiovrienden door de jaren heen is Sybrand Verwer, Syb voor bijna iedereen. Een bevlogen radiomaker sinds begin jaren 80, zwaaide vorig jaar of vanwege pensioen, maar is nog altijd radio-actief. Op Radio Baarn, NPO Radio 2 en 5, en in podcasts, zoals Dit was de radio. Daar start hij steevast met de kreet Syb-Syb, Syb-Syb, yeah!, de jingle-persiflage van de Beatles-hit Baby you can drive my car door muzikant en jinglemaker Sjoerd van den Broek.

Syb werd alweer bijna een jaar geleden geïnterviewd door Patrick Kicken, je weet wel, die narrige ex-DJ die desondanks in zijn columns op Spreekbuis meer dan eens komende radiotransfers goed ziet aankomen. Syb (humorvol als altijd) praat in dat interview gedetailleerd over radio, techniek, mensen en over alles wat daarmee samenhangt. Bijvoorbeeld: hoe zette je vroeger een reclameblok in elkaar? En hoe kon je zelfs dát saboteren? De moeite waard als je van radio houdt. Net als wij. Syb for president!
(En o ja, het 06-nummer in beeld is van Patrick Kicken, mocht je hem willen bellen.)