Tunescomponist Stephen Emmer krijgt lintje

26.04.2022 – Tunescomponist Stephen Emmer heeft vanochtend een lintje gekregen. Hij werd Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dat staat in de zojuist verschenen special editie van de Staatscourant.

Stephen Emmer (64) begint z’n carrière in de avant-garde muziek, is in 1980 mede-oprichter van het muziekblad Vinyl, na 1989 gaat hij zich steeds meer richten op muziek bij films en op radio en tv. Kwartslag van het Humanistisch Verbond is zijn eerste opdracht. Het meest bekend wordt hij omdat hij vele jaren de tunes maakt voor het NOS Journaal, maar ook voor RTL Boulevard, de KRO, NCRV. Stephen bouwt in een paar jaar een enorm repertoire op. De hoogtepunten van dat televisiewerk legt hij vast op cd’s als Music for television 1 & 2, E-station, en Time To Face The Music, die allemaal in eigen beheer worden uitgebracht.

Hij werpt zich gaandeweg ook actief op als hoeder van de auteursrechten voor muzikanten. Rond 2017 werkt hij nauw samen met grote namen uit de soulscene zoals Chaka Khan. De laatste jaren valt hij zeer regelmatig in de prijzen. Hij krijgt achtereenvolgens een prijs voor Best Broadcasting Music (2018), de Maison Melody Global Music Award silver (2020) en ook in 2020 de Buma Oeuvre Award Multimedia. In 2021 gaat Emmer samenwerken met XS2RADIO. Dat is een bedrijf dat automatisch tekst naar gesproken woord omzet en op die manier gesproken nieuwsbulletins produceert. SBS Shownieuws is één van de nieuwe klanten met een bulletin dat elke 4 uur wordt ververst.