Je hoort het pas als je het weet…

26.02.2022 – Als je het niet weet, dan hoor je het niet. En als je het wel weet, kun je niet anders meer dan dat horen. Waar dit over gaat? Over Focal Point, een jinglepakket dat JAM Creative Productions in Dallas in 1979 maakte voor de nieuws- en sportzender WMAL in Washington DC. Deze AM-zender (WMAL AM 63) had wel geld om een volledig jinglepakket te kopen, maar wilde er álles uit halen.

En dus werden er jingles gemaakt die eigenlijk uit 3 delen bestaan. Elke deel met een gezongen einde. Maar als je van de delen 1 en 2 de instrumentale versie neemt en de 3e gewoon gezongen, dan heb je ineens een bedje van 30 seconden met een gezongen eind. Dus als je de jingle van tevoren goed schrijft en daarna mixt, heb je een gratis 30 seconden-bed per jingle. En als je dan ook nog een paar verschillende schrijvers aan het pakket laat werken, is de variatie extra groot. En dat gebeurde in Focal Point.

Zoals gezegd: Als je het niet weet, dan hoor je het niet. En als je het wel weet, kun je niet anders meer dan dat horen. Luister hier en scroll naar 36:16, of klik op deze link naar Soundcloud, daar hebben we het verhaal even voor je apart gezet.
(Bron: Jon Wolfert op Rewound Radio, zondag 20 februari 2022).