Tom Merriman schreef ook voor … Six Flags pretparken

11.02.2022Eerder schreven wij op Jingleweb over de muziek die meester-jinglecomponist Tom Merriman componeerde voor Marriott’s Great America, met twee pretparken in de VS. We beloofden een vervolg: welnu, hier is het.

Tom Merriman schreef de muziek voor Marriott’s Great America op verzoek van Gene Patrick, voluit Franklin Eugene “Gene” Patrick geheten. Merriman en Patrick kenden elkaar al jaren. De shows in de Marriott’s Great America parken waren net zo belangrijk als de attracties. “Gene” Patrick was vice-president van die showactiviteiten, verantwoordelijk voor al het entertainment. Een muzikaal genie, deze Patrick. Hij was ook een architect. Hij werkte nauw samen met Randall Duell aan het ontwerp van de theaters van Marriott’s Great America. Daarvóór was hij algemeen directeur van de themaparken Astroworld en Carowinds.

Maar Patrick begon zijn loop baan als trompettist bij … Six Flags over Texas, ook zo’n groot pretpark. En raad eens wie hij destijds vroeg voor de muziek in Six Flags over Texas?! Tom Merriman. Hij schreef er in 1966 speciaal een lied voor, zowel de melodie als de tekst. En die doet ons een beetje denken aan de muziek voor Peter Stuyvesant. Maar dit terzijde. En wie deze video bekijkt, kan zich toch niet aan de indruk onttrekken dat de Efteling anno 2022 nog heel veel soortgelijke attracties heeft. De Efteling heeft dan weer niet de muziek van Tom Merriman. Wel van Ruud Bos, zoals Fata Morgana en Carnaval Festival. Daarover binnenkort meer.