Jinglesingers willen wel eens wat anders inzingen dan jingles

10.01.2022 – Laten we eerlijk zijn: altijd vakantie is niet leuk. En altijd jingles inzingen of spelen dus ook niet, hoe leuk ook. Zo goed als iedere muzikant of zanger(es) in de jinglebusiness doet er iets naast.

Een goede plek in Dallas waar dat kan is de Studio John Evans & Dream. Opgericht op 1 januari 2006 in Fort Worth, Texas, 50 kilometer van jinglestad Dallas. De studio (al geopend in maart 2005) heeft naam gemaakt met het opnemen van adult contemporary smooth jazz music. Componist en arrangeur John Evans nam zijn eerste album op in 2007, getiteld Dream. Met grote jingle-namen als Johnny Hooper (nylon & steel string acoustic guitars), Mike Collier (drums) en achtergrondzangers Annagrey Labasse, Johnny Hooper, Debby Hooper en Mike Collier. John Evans is geen onbekende in jazz-land. zo werkte hij samen met smooth jazz-saxofonist David Sanborn.

De inrichting van Studio John Evans & Dream oogt typisch Amerikaans en mag technisch hoogstaand worden genoemd. Evans leidt ook een onafhankelijke platenlabel dat Studio Records heet. O ja, zijn studio is ongericht door Russ Berger Design Group, hetzelfde bedrijf dat ook de studio bouwde voor Whitney Houston.

(alle foto’s boven: Studio Records – alles foto’s onder: Russ Berger Design Group)