Van boerenmeisje tot commercial-zangeres

12.11.2021 – Gisteren en vandaag een Amerikaanse jingle-zangeres in de Jingleweb-schijnwerper. Vandaag Janie Fricke.

“Het enige wat ik ooit wilde doen, was zingen”, zegt Janie op haar eigen website. Daar staat ook: Janie Fricke is gedurende haar hele carrière van een boerenmeisje uit Indiana tot een internationaal befaamde artiest geworden. Haar woorden…
Zij is niet zozeer beroemd geworden met radiojingles, als wel met die andere soort jingles: reclamejingles. (In de VS betekent het woord jingles: reclames. En wat wij jingles noemen heet in de VS ID’s of radiojingles). De stem van Janie Fricke is te horen in reclames als United Airlines, Coca-Cola, 7-Up en Red Lobster. In haar opname-carrière heeft Janie 23 albums en 36 hitsingles uitgebracht. Lees en beluister hier meer over haar.

Janie Fricke (r) hier samen met Dolly Parton en gospelzanger Larnelle Harris