De Veronica scheepstoeter

26.07.2021 – Lezers van Jingleweb mailen ons regelmatig over de herkomst van een tune of een jingle. Daar zijn we altijd blij mee. En toegegeven: er zit soms ook wel eens een titel bij die we nog níet wisten.
Neem nou het mailtje van Syb Verwer, gekend radiotechneut in Hilversum. Hij informeerde ons over een Veronica-jingle uit het zeezendertijdperk: “Hey hallo, Veronica, …. <toettttttt> kan u misschien een plaatje voor me draaien? <toettttttt>”.

De jingle belandde zelfs op een grammofoonplaatje, ‘Veronica’ van De Rekels, een van de zoveel lofzangen op het zendschip uit de jaren zeventig, die ook op lp verschenen.
En laat Syb nou ontdekt hebben waar die toeter en die zeemeeuwen vanaf komen… Luister maar naar Michel Polnareff en Tous les Bateaux et les oiseaux. Dan weet je van toeten én blazen… ;-)
Het lijkt ons onwaarschijnlijk dat De Rekels of de producers Chiel Montagne (Bert Van Rheenen / Rik Daalder / Bastiaan) of Pierre Kartner (Vader Abraham) destijds Michel Polnaref om toestemming hebben gevraagd, laat staan hebben betaald voor de meeuwen en de toeter…
Bedankt, Syb!
En de stem in de jingle is van Chiel Montagne, meldt ons Juul Geleick, dank daarvoor.