Ron Hicklin te zien op (redelijk) recente video

17.01.2021 – Van zanger Ron Hicklin en zijn Singers zijn wij van Jingleweb al jaren groot fan, zie onze eerdere berichten erover.
De Ron Hicklin Singers waren immers de backing vocals bij heel veel Amerikaanse TV-tunes en jingle-pakketten. Voor jinglestudio TM in Dallas zongen zijn bijvoorbeeld mee in de jinglepaketten Hot Hits, Fusion, The “You” campaign en Good Feelings I en II. Maar zij zongen ook voor concurrenten The Heller Corporation in Los Angeles en JAM Creative Productions, net als TM in Dallas.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over hun jarenlange deelname aan het zeer illustere gezelschap The Wrecking Crew. Dat was een los collectief van zo’n 60 voortdurend in groepssamenstelling roulerende sessiemuzikanten uit Los Angeles in de jaren ’60 en begin jaren ’70. Het collectief, dat in die jaren geen formele naam had, vormde de basis voor vele duizenden studio-opnamen voor talloze bekende en onbekende muzikanten. De schatting is dat The Wrecking Crew bij ruim 40.000 studioproducties was betrokken. Drummer Hal Blaine werkte volgens eigen schattingen mee aan ongeveer 35.000 muziektitels.

Video Ron Hicklin
Maar goed, terug naar onze held Ron Hickin. Van hem verscheen vorig jaar deze video online die fans beslist moeten zien. Al was het maar vanwege de korte anekdote over Batman…