Jingleproducent The Rocketeers failliet

Stas Swaczyna (L) en Joost Griffioen

21.12.2020 – Het jinglebedrijf The Rocketeers in Hilversum is failliet. De rechtbank in Midden-Nederland heeft de onderneming op 4 november 2020 failliet verklaard
The Rocketeers werd op 1 augustus 2008 opgericht door audiodesigners Joost Griffioen en Stas Swaczyna. Deze laatste stapte twee jaar geleden al uit The Rocketeers om zijn handen vrij te maken voor TalkSick, een popact.

Joost en Stas maakten door de jaren heen (net geen 12 ½ jaar) fraaie producties voor o.a. 538, Radio 10, 100% NL, Radio Veronica, Sublime FM, Radio Drenthe, Decibel, Radio West en heel veel Nederlandse artiesten waaronder Miss Montreal. Ook vervaardigden zij talloze muziektracks voor The Voice of Holland.

RTV Drenthe
Joost was ook de ontdekker van zangeres Emma Heesters die als YouTube zangeres al haar tracks met hem opnam en ook in de wereld van de jingles werd geïntroduceerd. Ze zong ook de jingles voor RTV Drenthe.

Foto: 100% NL

In 2017 maakte het bedrijf nog een nieuwe versie van de André van Duin-hit Als de zon schijnt, in samenwerking met de zender 100% NL en de mannen van popband Van Huys Uit.
Joost Griffioen was helaas niet bereikbaar voor commentaar.