Het origineel van de Europarade filler

17.10.2020 – Wie kent het niet, de Europarade? En de Eurovisie-achtige tune, van Günther Noris? Maar er was ook een beroemde filler, gebruikt als er weer een overzicht moest worden voorgelezen van de 10 laatst gedraaide platen. Wie een béétje goed luisterde, herkent deze Europarade-versie van de Philly Power Parade.

Het was een raar plaatje, maar het viel wel op. En er was ook een ‘gewone’ versie van. De Europarade-versie was bedoeld als promotie van de ‘gewone’ single, maar een hit is het nooit geworden. Maker van is ene Mike Vincent.

Zanger en producer Mike Vincent heeft als echte naam Cees Vermeulen Windsant. Hij is geboren in ’s-Hertogenbosch en gebruikt voor zijn muziekproducties allerlei aliases: Cees Vermeulen, Mohammed Hammamet, Mohammed Hanesh, Mohammed Sousse, M. Vincent, Mike, The Boni Band, etc. In de jaren ’70 had hij een platenzaak in Den Bosch.
“Rechten is mijn stokpaardje” schreef hij toen we recent contact met hem hadden via Facebook, want hij woont inmiddels op de Filippijnen.
Hij werd onder meer bekend door zijn liedje “Wij willen … friet met mayonaise” (op Gigi L’ Amoroso van Dalida).

Zijn Europaradetune heet dus oorspronkelijk Philly Power Parade en komt uit 1976, uitgevoerd door de Soul City Bunch. Dat was de studioband van Cees Vermeulen. De saxofoon wordt bespeeld door ene … Hans Dulfer!
Vermeulen nam het nummer op in de Lucas Sound studio in Hilversum, die tegenwoordig Niek Lucas Sound Productions heet.

De zang op de Philly Power Parade was van Cees zelf, én van Patricia Paay. Volgens eigen zeggen heeft hij jingleversie gratis gemaakt voor Ferry Maat / Ad Roland en de TROS Europarade.
De single van het originele nummer bevat de gezongen A-kant en (zoals zo vaak destijds) een instrumentale B-kant. De TROS-versie is natuurlijk nooit op vinyl of CD verschenen, maar hoor je daarom hier.

Er blijkt overigens óók nog een versie voor Veronica te bestaan, die hoor je hier. Volgens Vermeulen Windsant was ook die bedoeld om promotie te maken voor de single, maar volgens hem gaat het hier om een afgekeurde versie, omdat deze (hoorbaar!) nog niet af is.
Cees Vermeulen Windsant – geboren Bosschenaar – noemde de uitvoerenden hier Dream Orchestra, het orkest dat onder meer de tune van Wedden Dat heeft gemaakt. Cees is op de Filippijnen nog steeds actief in de muziekbusiness.