Er is zelfs een jingle over Halloween

20.10.2019 – Er is zelfs een jingle over Halloween. Een fillertje wel te verstaan, een bed eigenlijk. Deze week gelanceerd door TM Studios in Dallas, Texas, VS. De ingrediënten: Altijd is Kortjakje ziek in mineur (klinkt inderdaad doodeng), een orgel dat past bij Phantom of the Opera of de Klokkenluider van de Notre Dame, en een piepende deur, zoals in Thriller van Michael Jackson.
De Halloween-bed wordt geleverd in 3 versies: de full version van ruim 2 minuten, en korte versies van 30 en 15 seconden. Wij zijn e-mail achterlaat bij TM Studios, kan ze gratis krijgen. Wij als jingle-archivarissen hebben dat natuurlijk gedaan. Kun jij ook doen. Hoewieeeeee!

Geschiedenis van Halloween volgens Wikipedia
De naam “Halloween” is afgeleid van Hallow-e’en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen, 1 november.
Halloween is een feestdag die dus valt op 31 oktober. Op die dag verkleden kinderen zich en bellen of kloppen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes. De bewoners geven de kinderen dan snoepjes. Ook als je geen pompoenen in de tuin hebt, kloppen de kids trouwens aan…