Sid Ramin, de Top 40 tunemaker is overleden

08.07.2019 – Sid Ramin, de componist van de beroemde Top 40 tune (een bewerking van Leroy Anderson’s Blue Tango) is overleden, hij is ruim 100 jaar geworden. Op Jingleweb besteedden we in mei nog aandacht aan hem toen hij 100 jaar en 100 dagen oud was geworden. Veel levensdagen heeft hij daar niet meer aan weten toe te voegen: Sid overleed op 1 juli. Hij werd als Sidney Norton Ramin geboren op 22 januari 1919 in Boston. Hij vertelt HIER over z’n carrière. In Amerika wordt hij vooral geëerd als arrangeur van Bernstein’s West Side Story. Bovendien maakte hij naam als componist van reclamedeuntjes die bij veel Amerikanen nog als een kleefmijn aan de hersenlobben zitten: Come Alive, you’re in the Pepsi Generation bijvoorbeeld, Hertz put’s you in the driver seat en voor vliegmaatschappij TWA. Voor Pepsi’s Diet Coke componeerde hij ‘Music to watch girls by”, een hit in de vertolking van de Bob Crewe Generation, en hier in Nederland de tune van Annette van Trigt’s Kletskop bij Veronica. Ja, zo klein is het wereldje van de tune.
En dankzij lezer Nico Huijg kunnen we nu ook de Hertz commercial laten horen. Bedankt, Nico.