Ad Roland verering?

25.06.2019 – De radioliefhebbers weten het vast en zeker wel, hoe Ad Roland in de jaren negentig een held werd bij de directies van de nieuwe commerciële zenders in Duitsland. Ze kregen daar overal een vergunning, maar ze wisten zelf van toeten noch blazen (Google vertaalt dat met: ,,Von Tuten und Blasen keine Ahnung haben”- maar volgens ons bestaat het hele spreekwoord in Duitsland niet). Ad leidde nieuwe Fernsprechers op in zijn bedrijf vol studios in Hilversum, programmeerde de nieuwe zenders en vroeg een Deutschmark voor elke nieuwe luisteraar die ze er dankzij z’n bemoeiingen bij kregen. Jazeker, daar liep Ad aardig mee binnen. Dat de verering er groot was, is overduidelijk, maar is er inmiddels zelfs een Roland-radio van gekomen? (We zagen ‘m in de buurt van Bremen, en U heeft volkomen gelijk. We hadden de autoradio wel even mogen afstoffen voor deze foto werd gemaakt).