Te koop: de tune van DWDD

13.04.2019 – Het is misschien een beetje raar geformuleerd, maar toch is het waar: de tune van De Wereld Draait Door is te koop. Producent Martijn Schimmer heeft op de site van ‘zijn’ SMP Records een paar honderd TV-tunes, die kun je tegen betaling kunt downloaden. De muziek van programma’s als Voetbal Inside, Rad van Fortuin, RTL Nieuws, RTL Sport, en Dreamschool zijn op die manier koop. Maar ook de zendermuziek van RTL7, SBS6, Veronica, Omroep MAX, Nederland 1 en de NCRV kun je aanschaffen. Zelfs de leadermuziek van het inmiddels geschrapte Piets Weerbericht kun je downloaden.

De aangeboden muziek is ingedeeld in de categorieën Amusement & show, Nieuws & talkshows, Series & soaps, en Zendervormgeving. De prijzen zijn bijna altijd € 4,99. SMP Records is een onderdeel van SMP, wat staat voor Schimmer Muziek Produkties, de onderneming van Martijn Schimmer.

Martijn Schimmer –
© Tim Bilman

Martijn Schimmer begon in 1995 in zijn kelderstudio met een tune voor het programma “Peter R. de Vries, misdaadverslaggever”. Een jaar later richtte hij SMP op. Inmiddels heeft Martijn meer dan 1.000 televisieprogramma’s voorzien van muziek. Anno 2019 heeft Schimmer zich versterkt met 6 andere muzikale talenten. Het totale bedrijf telt 11 mensen.