Drummer Hal Blaine is er niet meer

14.03.2019 – Hal Blaine is overleden, de superdrummer die op duizenden platen meespeelde, waaronder honderden hits en tientallen platen die nummer één werden. Hij was lid van de fameuze Wreking Crew, een select clubje muzikanten dat bijna alle platen inspeelde voor Phil Spector, The Monkees, de Beach Boys, Partridge Family, Burt Bacharach, de lijst is eindeloos. Een mooie montage van des mans leven en werk is HIER te vinden.
De zang werd meestal gedaan door de Ron Hicklin singers. Daar komen wat lijnen samen, want ze deden ook veel jingles. Blaine speelde mee op de jingles die The Johnny Mann Singers maakten – één ervan schopte het jarenlang tot de top of the hour jingle op Noordzee (R-N-I’s smash play). Iets van dat jinglewerk is HIER te horen.
Met veel respect werd gekeken naar Hal Blaine, die ook bij Larry Thompson af en toe kwam meespelen op jingles aan de 4141 Office Parkway in Dallas. Wie hem nog nooit heeft gezien moet op internet beslist op zoek naar de documentaire Wrecking Crew – eersteklas documentaire.
Hal Blaine is 90 geworden, er zullen weinigen zijn in de muziek die hem in productiviteit overvleugelen.