Jingles lenen van wereldhits

13.03.2019 – Tot op de dag van vandaag spelen jinglebedrijven leentje-buur bij de grote hits. Immers: de opdrachtgevers willen graag dat de jingles passen bij de muziek die het station draait. Wat doet dan de componist van een jinglebedrijf? Hij of zij luistert goed naar de grote hits, en gebruikt de meest bepalende elementen daaruit voor een nieuwe en actuele jingle. Voorbeelden genoeg. Ook door de jaren heen. En het is dan altijd leuk om de jingle bij de plaat te horen, vnden wij tenminste. Recent konden we nog dit goede voorbeeld laten horen.

Ook vandaag een leuk gevalletje leentje-buur: het pakket Today van Peter Productions uit San Diego (uit 1974) bevat enkele wereldhits die tot jingles zijn vermaakt. Neem nou Rock the boat van The Hues Corporation. Luister naar wat de huiscomponist daarvan maakte…