Nieuw boek van en over Lex

Er komt en boek aan waarin Lex Harding alles, nou ja – een boel vertelt over zijn carrière, die in 1966 op Radio Dolfijn voor de Britse kust begon en eindigde in de broeikassen van zijn landgoed bij Nijkerk (waar hij een geschoold tuinier is geworden, ach ja, een jongen uit Boskoop tenslotte). Er er tussenin ligt een leven van ’50 jaar media en popcultuur’. Lex bracht het tot de beste dj van Nederland, in een tijdvak dat de zeezenders buitengewoon populair waren. Toen zijn ‘speeltje’ op 31 augustus 1974 door de anio zeezenderwet van het kabinet Den Uyl werd afgenomen, zwoer hij een zoete wraak, en die kwam er: hij zette Radio 538, Sky en later Slam FM op, die de publieke radio in de voegen lieten kraken. En op TV loodste hij Nederland via RTL Veronique het commerciële tijdperk binnen, vanuit een bovenkamertje in een Hilversumse villa uit 1910 waar nu jinglebedrijf Pure kantoor houdt. Het boek telt 333 pagina’s en gaat 22,50 kosten. Ton van der Lee, waarmee hij door Afrika trok, schreef het allemaal op. ,,In hem had ik eindelijk iemand gevonden die al die lulverhalen over mijn carrière nog nooit gehoord had. Later zei hij: ‘Ik wil daar wel een boek van maken.'” – zei hij tegen Nu.nl. Smakelijke kost.

Lex Harding op Radio Dolfijn, 1966