De standvastigheid van WLNG met PAMS

16.01.2019 – WLNG is verkocht. Het radiostation op Long Island, dat uitzendt vanuit het vriendelijke havenplaatsje Sag Harbour. Op slechts drie kwartier van New York, maar met een bijna Drents aandoende rust. Nieuwe eigenaar is een firma met een bijzondere naam ‘Bark out loud dogs”. Die betaalde bijna 4 miljoen dollar voor het oldies station. WLNG bestaat nu zo’n 55 jaar en het is een echt community station, met een exclusieve studio waarmee ze komen voorrijden bij elke braderie die de middenstand organiseert, vaak bij het Hollandse molentje aan de waterkant. Het station zelf had niet eens veel geldelijke waarde, blijkt uit de verkoopoverzichten: voor de studio aan de Redwood Causeway betaalde de koper 3,2 miljoen, voor de zendmast zo’n 125.000 dollar en de rest was voor de FCC vergunning en de goodwill die het station in al die jaren opbouwde. Het geinige is dat WLNG nog steeds vasthoudt aan de oude personality formule, met veel jingles van PAMS en veel zelfpromotie. De jingles die ze in de jaren tachtig lieten maken bij ben Freedman schallen nog steeds over Long Island. En ze zijn hartstikke leuk, luister HIER naar een fantastisch overzicht met rare teksten van jingles die we vooral van de zeezenders kennen (onder meer voor Bob Albrich, de nieuwsdirecteur, hieronder).