Stas stopt met de jingles en gaat door met TalkSick

27.12.2018 – Stas Swaczyna, de mede-oprichter van de Rocketeers in Hilversum stopt op oudjaarsdag bij het productiehuis voor jingles en leaders. Stas wil volledig z’n handen vrij maken voor TalkSick, het popact, waar hij als singer songwriter, producer en artiest actief is geworden. TalkSick werd dit jaar in het leven geroepen,een dj-duo, dat de dj-sets combineert met live drums en vocalen. In dit eerste jaar werden drie platen uitgebracht, één track stootte volgens Stas door in de Top 40 in Azië.

Stas (hieronder links op de foto) deed een studie Muziek Technologie aan de Hoge School voor de Kunsten en werd in 2003 met Diederick Huizinga verantwoordelijk voor de audiovormgeving van Radio 3FM. Met Diederick startte hij VHU Europe, waar hij creatief directeur zou worden van Pure Jingles. Tien jaar geleden zette Stas met Joost Griffioen (rechts op dezelfde foto) The Rocketeers op. Het bedrijf heeft onder meer Radio 10, 100% NL, Radio 538 als klanten en maakte radiovormgeving voor de Coen & Sander Show, de Frank & Vrijdagshow, Ruud de Wild en talloze anderen. Ook deden leaders voor tv-programma’s zoals Jensen! en Everybody Dance Now.  Stas schreef ook muziek voor anderen en werkt als producer voor anderen. Zoals Miss Montreal, Glennis Grace, het Junior Song Festival, Lost Frequencies en de nieuwe boyband Fource. Stas Swaczyna heeft er zin in. ,,Ik zie mezelf als een commando, die keihard heeft getraind. In 2019 ga ik mezelf muzikaal en artistiek uitdagen, met als doel om met jongens als David Guetta en Zedd samen te gaan werken.’’  En de Rocketeers gaan door. Joost Griffioen; ,,We starten in 2019 meteen super met de nieuwe Radio 538 ochtendshow met Frank Dane en de Q-Music ochtendshow van Mattie en Marieke. Stas is de afgelopen 10 jaar voor een groot deel van ons geluid verantwoordelijk geweest, daar ben ik hem zeer dankbaar voor.”