Programmamaker Joop de Roo overleden

07.07.2018 – Precies op de dag dat Radio Tour de France weer begint, moet de NOS bekend maken dat oud-programmamaker en producer Joop de Roo op 88-jarige leeftijd is overleden. “In de jaren zestig was De Roo hoofd Lichte Muziek van de VARA en daarna van de AVRO. Op zowel radio als tv produceerde hij veel muziekprogramma’s. Joop de Roo stond verder aan de basis van Radio Tour de France, waarin vanaf het begin in de jaren zeventig muziek en jingles een belangrijke rol speelden”, bericht de NOS.
Wij eren hem hier als radiomaker met de uuropener van de allereerste Radio Tour de France, waarin zijn naam nadrukkelijk voorkomt: geproduceerd voor de eerste uitzendingen Radio Tour de France in de zomer van 1970 op Hilversum III, de promo is destijds ingesproken door Felix Meurders, de gebruikte muziek is van Henry Mancini – Alright, okay, you win.
Foto Joop de Roo: Beeld en Geluid.