Dan Ingram is overleden

25.06.2018 – Je mag hem gerust de aartsvader noemen van de discjockeys uit het tijdperk van de personality radio: Dan Ingram. Ooit één van de 7 jocks die van WABC een enorm succes maakte, iemand die met een schijnbaar achteloos gemak zijn programma’s maakte en zich niet van de wijs liet brengen als er tot 10x toe in één uur Dááán Ingram dwars door zijn woorden heen schalde, want geen personality zonder jingle. Dan is 83 geworden, hij stierf in de Amerikaanse staat waar alle oudjes het liefst eindigen: Florida. Jon Wolfert van JAM herdenkt Dan vandaag op zijn jinglepagina, want het was Dan die de jonge Jon Wolfert, de president of JAM, gek wist te krijgen van jingles. Dan Ingram presenteerde verschillende demos van JAM Creative Productions Inc. in Dallas, de maatschappij die Wolfert later opstartte. Een groot verlies schrijft hij op Facebook. Dan was de beste van allemaal. Echt waar? Ja luister maar.
Boven Dan met onze eigen Benno Roozen van Jingleweb in New York, bij WCBS, waar hij zijn carrière voortzette en beneden, in 1987, bij het lezen van teksten voor JAM (copyright Jon Wolfert)