EenVandaag krijgt nieuwe TV-muziek

27.05.2018 – Vanaf morgen begint het AVROTROS actualiteitenprogramma EenVandaag op NPO1 met nieuwe leadermuziek. Die is gemaakt door het duo Jeroen Kuitenbrouwer en Ward Henselmans, zie foto hieronder. Zij vormen samen KH Music in Utrecht. De oude tunes zijn van Massive Music en worden al heel lang gebruikt.
De radiotunes op NPO Radio 1 waren de laatste jaren al van KH Music en wisselden regelmatig. Hoofdredacteur Rene van Brakel (links op de foto) wilde graag naar 1 audiologo voor zowel de uitzendingen op radio als TV waarbij het logo ook bij sterk wisselend instrumentarium herkenbaar zou blijven. Hij vond het logo in de basis ook voldoende omdat de uitzendingen van EenVandaag altijd snel beginnen zonder headlines en met een korte leader. Verder moest de nieuwe audiovormgeving passen bij de urgentie van een actualiteitenprogramma en tegelijk betrokkenheid en toegankelijkheid laten horen en voelen.
Op radio was de behoefte om wat meer edgy te klinken en is er als basis voor gitaren gekozen, daar waar bij TV traditioneel blazers en strijkers een plek kregen. Op de radio zijn de nieuwe tunes al sinds januari in gebruik, op TV is dat dus vanaf morgen. Dan is ook de visuele vormgeving opgefrist. Het nieuwe decor komt begin volgend jaar.
Speciaal voor Jingleweb hoor je hier een audiodemo van achtereenvolgens de TV-leader met underscore en de TV-opener, en daarna de radio-opener en de radio-leader met underscore.