Jingles, libraries en reclamemuziek op Canadese blog

07.02.2018 – Scott Snailham uit Canada heeft sinds 2010 een blog over Amerikaanse reclamemuziek, jingles en libraries. De blog heet Jetsam. Er staat verschrikkelijk veel audio op de blog, die ook is te downloaden. Gedigitaliseerde reclamebandjes van radiostations (die anders waren weggegooid), vinylplaten met librarymuziek (van bijvoorbeeld Totalsound en Pepper/Tanner) en jinglesets van de mastertapes. Heel veel radiomateriaal uit de jaren ’60 en ’70 heeft hij aan de wispot of vuilnisbak weten te onttrekken. Het gaat dan niet alleen om audio, maar ook om labels, nieuwsbrieven, hoezen en soortgelijke items. Een smakelijke blog voor liefhebbers van Amerikaanse radio (-vormgeving).
Neem nou de serie met business commercials, algemene reclamemuziek met algemene slogans voor autobedrijven of meubelzaken. Ze laten de tijdgeest horen en de manier waarop destijds commercials muzikaal werden ondersteund.
Scott werkte vroeger als producer bij een Canadees radiostation. Het bewaren en beschikbaar stellen van radiohistorie heeft hij als hobby eraan overgehouden. “Just another form of recycling” noemt hij het. Een initiatief dat wij als soortgenoten natuurlijk zeer prijzen.