Overleden Catapult-zanger Cees Bergman ook geschoold in jingles

Caroline & MoniqueKindamusic - Cees Bergman

21.09.2017 – Cees Bergman is vandaag overleden, in z’n 65ste levensjaar. Cees maakte naam als zanger van Catapult, Rubberen Robbie en de Monotones (bekend van de Veronica tune voor Mono) maar maakte ook veel jingles, dat wordt in de necrologieën nergens vermeld en dus doen wij dat graag. Want het werk dat hij maakte, soms in samenwerking met de andere groepsleden, was de moeite waard. De jingle “K-R-O, Hilversum III” was een bekende, je fluit ‘m nog steeds moeiteloos mee. Ook voor de zeezenders was hij actief. Hij maakt één van de laatste pakketten voor de Nederlandstalige tak van Radio Caroline in 1978, voor Mi Amigo en voor Radio Monique, dat vanaf het Paradijs-zendschip zou beginnen, in augustus 1981, en dit op de plank had klaarliggen. Helaas stapte de marine er al aan dek voordat ze er iets van hadden kunnen uitzenden. Hieronder een paar highlights van de jinglemasters die Cees Bergman enkele jaren geleden al aan het Genootschap Radiojingles en -tunes schonk. (FOTO Bergman copyright Kindamusic) Klik HIER voor hun informatieve interview met de overleden zanger/componist. Hieronder een selectie uit de vele jingles die hij maakte. En daaronder: de Monotones…

Monotones