Tom Blom, van HIII klassieker, overleden

00000000

TROS - Tom Blom 1987 ANP03.02.02017 – Tom Blom, oud presentator van onder meer Radio Tour de France en Langs de Lijn en één van de oorspronkelijke jinglestemmen van Hilversum III, is overleden. Tom is 70 jaar geworden. Tom vormde een gouden duo met Willem Ruis in de toptijd van Langs de Lijn en zette dat later voort Hilversum III - Troetelschijf 002met Koos Postema, hij was dé stem van De Eerste de Beste bij de TROS en was de stem bij de belangrijkste jingle van Hilversum III; de Hilversum III troetelschijf (hierboven staat hij links op de foto bij een uithoudingstest in wat we als trieste gangen herkennen van het dito Muziekpaviljoen van HIII op het Mediapark van Hilversum. Hier een FILMPJE van de domino-recordpoging waaraan hij ook zijn stem leende, en dat was er één uit duizenden. Ook bij AVRO’s Toppop op televisie deed hij jarenlang de belangrijkste vormgeving voor de tippers en de top. Voor AVRO HIII presenteerde hij onder meer de Beuker Show. En dit was de tune van dat programma.