De nieuwe Fránse jingles van NOS Radio Tour de France

Tom Dumoulin - foto ASO22.06.2017  –  We hebben ze! De nieuwe jingles van NOS Radio Tour de France. Een paar dagen geleden publiceerden we al een pre-versie van de cuts, maar dat was niet de bedoeling.
TdF2017De NOS heeft de nieuwe vormgeving voor NOS Radio Tour de France besteld bij PURE Jingles in Hilversum. De jingles klinken totaal anders dan we tot nu toe gewend zijn. En dat is goed. Een zomerse, zwoele sfeer met een smakelijke touché Frans.
En we hebben een kleine anekdote bij 1 van de cuts. Luister naar Richard Gotainer met het nummer Youpi, c’est l’été (joepie, het is zomer) uit 1982. Je hoort daarin op 45 seconden (tegelijk met de woorden “pour toujours il fait beau”) een oplopend synthesizergeluid. Dat geluid klinkt volgens Radio 1-stem Hans Hogendoorn (die namens de NOS bij de opname van de jingles betrokken was) typisch zoals de zomer moet klinken. 116561218Net raar bij een plaatje dat over het weer en de zon gaat, en trouwens ook weer gewoon over de liefde. Maar goed. Dat zomers geluidje wilde Hans wel terug horen in de jingle voor de Tour van 2017. Zeker omdat ook dat een zomerse jingle is met een tekst over het weer. Geen probleem voor de muzikale mannen van PURE Jingles, die een vergelijkbaar geluid binnen enkele minuten uit hun eigen keyboard konden laten horen. Ja mensen, jingles en muziek maken vraagt nog altijd om creatieve geesten.
nos-radio-1-logoDe Tour en dus ook NOS Radio Tour de France op de nieuws- en sportzender NPO Radio 1 lopen dit jaar van 1 tot en met 23 juli. Mét de nieuwe jingles natuurlijk. Je hoort ze alvast ook op Jingleweb, is me dat even tourflitsend!