Radio Mercur als serie de moeite waard

Radio Mercur 001

Radio Mercur 003

Radio Mercur 00415.06.2017 –  Het is straks zestig jaar geleden, maar Denemarken heeft maar niet gewachtRadio Mercur 005 op het mooie ronde getal om alvast Radio Mercur te herdenken. De eerste zeezender van Europa kwam op 2 augustus 1958 in de lucht en maakte de volle portie ellende mee: mastbreuken, strandingen, ijsgang (want ze lagen in de Sont tussen Denemarken en Zweden, bij de plek waar nu de grote brug ligt). Jongensboekenkost kortom. Na The Ship That Rocked (van algemene signatuur) en 3 Mile Limit (over Radio Hauraki in New Zealand) is het Deense piratenverhaal tot een film uitgewerkt, een serie zelfs. Leuk gedaan, met veel oog voor detail, zie het HIER. Natuurlijk wordt de belangstelling er weer behoorlijk door gevoed, er  is een Mercur tentoonstelling gekomen in het Ringsted Museum en oud medewerkers zijn op zoek gegaan naar foto’s van vroeger, we laten er alvast een paar zien op Jingleweb en nog heel veel meer staat HIER. UIteraard willen we op deze plek ook weer graag wijzen op de eerste tune van de zeezenders, wel sort of, gemaakt door Ib Glindemann voor Radio Mercur, die trouwens nog steeds voor een orkest staat. Die tune hoort u HIER. En we verwijzen ook nog graag even naar de uitvoering van een hele MUZIEKSCHOOL.Radio Mercur 002