Eventjes weer ‘van Hoogezand tot Heerlen’

Het NOS Radio Tour de France team in 1990 (Hans Hogendoorn geheel rechts - Beeld en Geluid)

NOS - Langs de Lijn - Team 1979 - Hans Hogendoorn 003
Hans Hogendoorn 1987 (Beeld en Geluid)

27.04.2017 – Het was een aardig knipoogje naar het verleden, vanmorgen op deze Koningsdag. Presentator Jurgen van den Berg vroeg op NPO 1 aan de weerman wat voor weer we mogen verwachten, zo van Hoogezand tot Heerlen en van Goes tot Gorredijk. Dat verraadt Jurgens radiohart, want het was een slogan bij Langs de Lijn en bij Radio Tour de France, bedacht door NOS-stem Hans Hogendoorn in 1990. Toen zong Top Format het pakket Good Time Radio van JAM in voor de sportprogramma’s bij de NOS. Hans zelf vond het verrassend om te horen dat de slogan van toen bijna 30 jaar heeft weten te overleven. “Zo’n klassieker blijft je altijd bij”, appte Jurgen nog. Willem-Alexander kan hem waarschijnlijk zó meezingen, bij Wilfried de Jong onthulde hij dat hij in zijn vormende jaren was opgegroeid met de radio en niet met de televisie.