Euel Box, PAMS componist van Sonowaltz, overleden

euel box

Golden Globe08.03.2017 – Op 88 jarige leeftijd is Euel Box overleden, oude getrouwe van PAMS, de jinglemaatschappij uit Dallas die in de jaren zestig een legendarische status verwierf. Dat schrijft de Dallas Morning News. Euel Box was de man die in 1961 de Sonowaltz schreef en die was legendarisch van zichzelf; een pakkend instrumentaaltje van dik anderhalf minuut met een swingorgel. Het zou het laatste geluid worden van Radio PAMS - Euel Box 006London, want ze gingen er op 14 augustus 1967 mee uit de lucht. Box was de enige jinglecomponist uit Dallas die ooit een Oscar kreeg. Dat was in 1974, toen hij de muziek had geschreven voor de film Benji, over een heel zielig hondje. Hij kreeg ook een Golden Globe (die hij liet veilen en die 23.100 dollar opbracht). Box stierf dinsdag aan een hartaanval in Dallas, de plek waar hij nog steeds woonde. Hij was iemand die leefde voor de muziek. In de jaren zestig had hij zijn eigen orkest – dat heel Dallas liet dansen.Hij werd op oudejaarsdag 1928 geboren in Georgetown, maar zijn ouders verhuisden al snel naar Texas. Hij wilde footbEuel Box IIallster worden, maar aan de carrière kwam een einde toen hij z’n kaak brak. Hij speelde trompet in de Marine Corps band en deed dat ook op talloze schnabbels. Rond 1960 werd hij staflid bij PAMS. Daar schreef hij honderden jingles (series 32 Swiszle was grotendeels zijn geesteskind en hij schreef de Home Town Song – ook al beroemd in jingleland) totdat het bedrijf in de jaren zeventig langzaam maar zeker afzakte en failliet ging. Luister HIER nog even naar de Sonowaltz en HIER naar een van de 400 versies van de Home Town song voor Nampa Idaho.