Een jingle van Rob Stenders die knipoogt naar Veronica


ScreenHunter_919 Feb. 13 14.26

Bestand 08-02-17 20 48 1813.02.2017
– Het leuke aan de programma’s van Rob Stenders is, dat ze zo typisch Rob Stenders zijn. Platenbonanza is zo’n voorbeeld. En de jingles voor dat programma – elke werkdag op NPO Radio 2 van 14.00 tot 16.00 uur, zijn al net zo typisch. Luister eens naar dit voorbeeld. Een kruising tussen een gewone hedendaagse jingle en dé Come-on-and-sail-away-jingle van Radio Veronica uit de jaren ’70 (toen met zang van de recent zo veel besproken Patricia Paay). En o ja, de zee van Veronica hebben wij er niet onder gezet, die staat ook in de Stenders-jingle.
Bestand 08-02-17 21 03 05Het idee van de jingles is geboren in een samenwerking tussen jinglemaker Maurice Verschuuren en Rob zelf. “Rob wilde moderne jingles maar met de warme feel van het eerste Veronicapakket uit de 70’s. Dus echte muzikanten, live gespeeld en dezelfde ingewikkelde (bijna jazz) composities. Een typisch Amerikaanse New York big band stijl.” De Come-on-and-sail-away-jingle komt overigens niet uit het Amerikaanse pakket van TM (WIND), weet ook Verschuuren. “Voor dit project werkte ik samen met Jonathan Hendrickx, met wie ik al meerdere projecten deed. Zij maken wereldwijd film en reclame muziek en konden als geen ander de composities maken en de beste muzikanten leveren voor deze jingles. De muziek is opgenomen en gemixt in hun studio in Best. De zang (3 vrouwen en 1 man) is opgenomen en gemixt in onze studio in Berkel-Enschot.  De 2 foto’s zijn van de opnames”, meldt Maurice.
Maurice schrijft er overigens bij dat hij met dezelfde club een pitch voor Omroep Brabant heeft gedaan met een meer AC klinkende bigband sound. (Klik op de foto’s voor vergroting. Foto’s: Maurice Verschuuren.)