Op zoek naar een tune van Radio Hoyer ?

screen03.02.2017 – Wie op zoek is naar een tune van Radio Hoyer op Curaçao vindt het antwoord wellicht in deze inventarisatie. Tim de Wolf uit Soest van het Bureau voor Audio Archeologie heeft op verzoek van Radio Hoyer tussen 2009 en 2014 een grote hoeveelheid banden gedigitaliseerd en beschreven. Hij deed dat project met financiële steun van de Stichting Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied, het Prins Bernhard Cultuurfonds (Nederland) en het Mondriaan Fonds. Het gaat voor het merendeel om opnamen gemaakt door Radio Hoyer op Curaçao uit de periode 1952-1996.Het betrof om precies te zijn 613 geluidsbanden verpakt in: 25 dozen. In tijd uitgedrukt leverde dat 549 uur (aan audiobestanden op, hoofdzakelijk in Papiamento en Nederlands, soms in het Spaans of Engels. Zeker het doorbladeren en bestuderen waard. Al was het alleen maar om een paar tunes beschreven te zien.