Jinglebedrijf Top Format verhuist – deel 2

Top Format nieuwbouw 2Top Format nieuwbouw 319.01.2017 – We schreven er de dag voor kerst al over. Jingleproducent Top Format in Haarlem gaat verhuizen. Vandaag is de symbolische laatste paal van de nieuwbouw geslagen door wethouder Joyce Langenacker van Haarlem. Top Format verlaat de burgemeesterswoning aan het Wilhelminapark, waar het 35 jaar lang heeft gezeten. Op de foto rechts Peppie en Kokkie euuhhh Lennard Groot en Frank Kok, de eigenaars van Top Format. En Joyce Langenacker achter de knoppen, zullen we maar zeggen. Het nieuwe onderkomen waar de jingles straks worden gemaakt komt aan de Maus Gatsonidesweg in Haarlem, aldaar ook wel de Noordkop geheten.
Dat is op zich raar – want wie noemt nu een weg naar de uitvinder van de flitspaal? Want dat was die Maus. Én autocoureur en autofreak. Hij werd in de jaren vijftig bij Nieuwleusen op de bon geslingerd door de politie wegens hardrijden. De politie klokte destijds de afstand tussen twee kilometerpaaltjes met een chronometer. Maus vocht dat aan: veel te onnauwkeurig, hij legde twee draden op de weg en mat de afstand tussen die punten zeer precies. Eureka, een nieuwe vinding… en een enorm gat in de markt. Later door Maus verfijnd met een radar en met flitscamera’s. Nou, bedankt!
En wat de verhuizing van Top Format betreft: wordt vervolgd.