Brandy produceert voor het eerst klassieke jingles

zaal
15.12.2016
– Een orkest van 80 personen is er aan te pas gekomen om de nieuwe vormgeving te maken voor het radiostation Musiq’3 in België van RTBF, de Franstalige publieke omroep. Maker is Brandy in Brussel. papierHet is voor Brandy de eerste keer dat er klassieke jingles worden gemaakt, het is voor Musiq’3 de eerste keer zij een beroep deed op een externe partner voor de productie van de netvormgeving. Het resultaat: 10 instrumentale generieken, opgenomen met het Brussels Philharmonic Orchestra in één van de meest prestigieuze concertzalen van België; de legendarische Studio 4 in het Brusselse Flagey-gebouw. “Flagey is het gebouw waar de Belgische publieke omroepen (Nederlandstalig en Franstalig) in de jaren 30 zijn opgericht”, schrijft ons Brandy-boss Diederik Decraene.
Ons jinglefreaks doet dit alles denken aan grote producties als TM The Winning Score in de VS, het Metropole Orkest voor de NOS in 1991 en ook aan de Radio 4-vormgeving van Jeroen Kuitenbrouwer, gespeeld door het Radio Filharmonisch Orkest.
“De jingles voor Musiq’3 zijn de kers op de taart na een heel bijzonder jinglejaar” zegt Diederik Decraene. “Nooit eerder produceerden wij zoveel jingles op maat voor zowel publieke als commerciële omroepen.”
Meer weten? Bekijk de making of… of beluister de demo.