Beroemde tunes van de omroep gered

Muziekbibliotheek van de omroepden-haag-vandaag07.12.2016 – Honderden, nee tienduizenden partituren van radio- en TV-tunes zijn gered. De Muziekbibliotheek van de Omroep krijgt alsnog subsidie. De komende jaren wordt de hele muzikale schatkamer gedigitaliseerd, meldt de NOS op basis van de regionale omroep NH. “Het Rijk komt daarvoor eenmalig met een subsidie van 1,2 miljoen euro over de brug. De gemeente Hilversum trekt structureel een ton per jaar uit en stelt menskracht beschikbaar”, schrijft de NOS.
En dat is goed nieuws voor de 5 kilometer (!!) aan partituren. Een heel klein deel van het archief, volgens bronnen nog geen 3 procent, werd al gedigitaliseerd en is al te bekijken op de site muziekschatten. Maar nu is dus ook het overgrote andere deel gered. En dat is voortreffelijk nieuws voor de tunes van Den Haag Vandaag (zie afbeelding), Studio Sport, de Fabeltjeskrant en VARA’s Dingen van de dag, om er maar eens een paar te noemen.