USA jinglemakers leverden Veronica tune

sande-greene-studio-8400-sunset-boulevard-hollywood-17-03-1958

veronica-1960-borkum-riff-op-zee-03205.12.2016 –  We gaan even door met tunes die we in de afgelopen jaren hebben gevonden. En we grijpen nog wel het liefst in de oude doos, altijd leuk. Radio Veronica maakte drie jingles op maffe muziek van een kermisorgeltje, dat op hol leek te slaan. In slordiger lijsten werdsande-greene-funtime-band-004
de muziek toegeschreven aan de Griekse cabaretier Vasalis, die een hele cabaretvoorstelling maakte met deze muziek, die gewoon op LP stond. Van de Sande & Greene Fun Time Band: The Ol’ calliope man at the fair, uit 1961. Bob Sande en Larry Green waren vroege jinglepioniers, ze maakten jingles voor oa. WHK, KFWB en WNEW. Jingleweb schreef al eerder over het jinglewerk van de twee, zie dat nog eens  HIER. De twee zaten aan de West coast en hun werk was een jaar vijftien zo ‘hot’ dat ze kantoor konden houden aan de prestigieuze Sunset Boulevard (zie foto, het is nu een hotel). Hieronder respectievelijk: the Campdown races en Merry go round broke down. De stemmetjes zijn van Frans Peters, die Studio 88 had aan het Hilversumse Slachthuisplein en die er lol in had om rare jingles te maken. O ja, de Veronicafoto werd in 1962 gemaakt door de marine.