Jean-Jacques Perrey is ons ontvallen


tunes-jean-jaques-perrey-007

09.11.2016 – Naar nu blijkt is afgelopen zondag de synthesizerpionier Jean-Jacques Perrey tunes-perrey-kingsley-002overleden, hij was 87 jaar – en vierde grote successen met Gershon Kingsley, die nog leeft en al dik de negentig over is. De Fransman Perrey ontwikkelde zijn Ondioline, de voorloper van de moog en speelde er voor het eerst in 1951 op plaat mee in het nummer “L’âme des poètes” van Charles Trenet. Met Kinglsey maakte hij in 1963 The in sound from way out!”, net als het opvolgalbum Kaleidoscopic vibrations een enorme hit. Ook op radiostations, want dit soort muziek was vrolijk en gek en dus geschikt als tune of naar hartelkust te verknippen. Gemaakt met een enorm doorzettingsvermogen, want soms werden de nummers toon voor toon gespeeld en aan elkaar geplakt met stukjes tape achter elkaar. LUISTER hier naar zomaar een nummer (gebruikt op Radio Atlantus en bij Kenny Everett). Hieronder een voorbeeld van zijn werk als tune op radio Mi Amigo.