Zelfs Dustin Hoffman ‘zingt’ een jingle

rain-mandustin-klein13.10.2016 – Wie zou nou denken dat acteur Dustin Hoffman een fan van jingles is? Dat is ook niet zo, maar hij kent in ieder geval 1 jingle uit zijn hoofd: “97X, bam, the future of rock and roll”. Deze jingle is te horen in de film Rain Man uit 1988, waarin Hoffman een fantastische rol heeft als autist Raymond Babbitt, die ‘ontvoerd’ wordt door zijn stiefbroer (Tom Cruise). Raymond is als autist nogal van de herhalingen. logo-97xDe tekst “Quantas never crashed” komt ook vele malen uit zijn mond in deze indringende en prachtige film.
Radiostation 97X bestaat trouwens echt: het is WOXY FM op 97.7 FM in Oxford, Ohio, VS, dat tegenwoordig nog maar enkel op internet uitzendt. Het muziekblad Rolling Stone heeft WOXY ooit geroemd als 1 van de 10 “stations that don’t suck”. Vertaling onnodig, lijkt ons. Maar goed, kijk maar eens naar het filmfragment waarin de uiterst aandoenlijke Raymond voor het eerst de jingle hoort. De Spaanse versie van het filmfragment is trouwens een stuk minder sterk.