Jinglebelofte maakt schuld

WNOX25.05.2016 – Vanavond is op KX Radio een Jingle Special te horen (geweest) over de jingles-door-de-jaren-heen van Hilversum 3 / Radio 3 / 3FM. Dit ter gelegenheid van 50 jaar 3FM. Programmamaker Arjan Snijders maakt sinds zomer vorig jaar elke week een aflevering in de serie De RadioReeks. In de uitzending van vanavond, die bij wijze van uitzondering afgelopen donderdag al is opgenomen in een radiostudio bij AVROTROS, komen 2 items aan de orde die nog een toelichting in audio verdienen. Het ene item betreft de NOS-jingles uit begin jaren ’70, die zijn geknipt uit de reeks jingles van het bedrijf Totalsound in de VS voor WNOX in Knoxville. De WNOX-jingles hoor je hier.
Ferry MaatHet andere item gaat over de jingles, die tot en met de jaren ’80 nog op speciale jinglecassettes stonden. Elke jingle op een aparte cassette. Dat was bij het jingle-item in de Soulshow van Ferry Maat hard aanpoten, want soms moesten er 11 jingles achter elkaar worden gestart. Luister maar naar aflevering 34 van dat jingle-item.
Gea van de PolDe besproken jingle van Goud van Oud / Goud van Out komt uit 1983 en is gemaakt met inzet van de stem van Gea van de Pol. Zij zat in het promotieteam van Veronica, werd later productie-assistente en heeft tegenwoordig een kledingzaak in onder meer Soest. Deze goud van Oud-jingle werd ingezongen voor Peter Teekamp. (Met dank aan Edwin van Loon, op de foto naast Gea van de Pol in charmant gele trui.)
De Jingle Special van de RadioReeks op KX Radio over 50 jaar jingles op 3FM is vanaf donderdag 26 mei 2016 ook als podcast beschikbaar. Veel plezier! (Rechts Ferry Maat op een stukje DJ free strand op Bonaire. Foto: Ferry Maat.)