Een jonge Jon Wolfert over JAM

JAM - Jon Wolfert 70s

ad roland29.03.2016 – In 1974 begon Jon Wolfert met z’n vrouw Mary Lyn de jinglefirma JAM in Dallas. Die start was eigenlijk gemakkelijker dan gedacht, want de jingles die ze vanuit huis maakten waren namelijk uitnemend  en binnen de kortste keren kwamen de aansprekende klanten als WABC en de BBC naar Texas. Jon Wolfert vertelt (als ’the artist as a young man’) er mooi over in een filmpje van Radio Today uit 1991, bekijk het HIER. Bijvoorbeeld wat voor mooi moment het was om aanvankelijk als jongetje bij WABC in zijn thuisstad New York om jingles te moeten bedelen en ze vervolgens als producent te komen brengen. Jingleweb kreeg het filmpje – en andere goodies van Ad Roland (oud-dj van Mi Amigo en TROS). Jarenlang adviseerde hij radiostations in Europa over hun programmering en strategie, vooral de Duitsers wisten de vleugels wijd uit te spreiden dankzij z’n grote radiokennis en z’n antwoorden op de vraag hoe je een commerciële media-onderneming in verschillende markten kunt laten renderen. Hij ruimt momenteel z’n kasten uit, en met zo’n lange media-ervaring komen er dan mooie dingen uit. Er komt meer, keep posted.Ad Roland bedrijf