Felix Meurders archief: leg maar achterin

Genootschap - Archief Felix Meurders 003
Felix Meurders en Genootschap-lid Benno Roozen (Foto Jelle Boonstra).
Genootschap - Archief Felix Meurders 011
Op zoek naar de tune met Shazam, helaas – niet gevonden (Foto Jelle Boonstra)
Genootschap - Archief Felix Meurders 006
Verhuisdozen, terug tot aan de radiostart in Limburg in 1968.

14.03.2016 – Een maandag in maart, daar rust over het algemeen niet zoveel zegen op. Maar dit keer wel voor Jingleweb. Want in de middag konden Benno Roozen en Jelle Boonstra, de twee leden van het Genootschap Radiojingles de radiostad Hilversum uitrijden met twee auto’s vol bandendozen. Het is het zorgvuldig bewaarde archief van Felix Meurders. Het gaat lang terug ook – dat is al te zien aan de jaren zestig dozen van een verhuizer uit Maastricht – de vroegere woonplaats van Felix. Vanaf zijn periode bij Radio Luxemburg (die begon in 1968) tot nu heeft hij veel bewaard. Van de Nationale Hitparade, Radio Tour de France, Langs de Lijn en VARA’s zoekplaatje – zomaar een paar bijzondere tussenstations in z’n carrière. Het Genootschap gaat het archief (zeker tientallen uren, waarschijnlijk ettelijke honderden) de komende maanden digitaliseren. Bij de koffie kwam natuurlijk ook het zoeklijstje aan bod. Want Felix, vertel nou eindelijk eens: wat is de opener van de Daverende Dertig in al die jaren geweest – een deuntje dat klinkt een beetje klinkt als de Flight of the bumblebee? Zoals het de goede traditie betaamt, weten de radiomakers dat doorgaans zelf allang niet meer, en zelfs Shazam en Soundhound boden ook in huize Meurders vandaag geen uitkomst. Is niet erg, we vonden het leuk genoeg om koekjes te eten met een van onze eigen radiohelden. Maar we komen er uiteindelijk wel achter. En komen vast op deze pagina’s dan ook vertellen wat voor diamanten er in deze mijn te vinden zijn.