Hoe klonk 93 KHJ in 1966? Zoals de TROS !

KHJ rulesJack Nitzsche29.01.2016 – De naam Jack Nitzsche (zie foto rechts) does not ring a bell bij de meeste van ons. Toegegeven: dat deed hij ook niet bij ons. Maar deze Amerikaanse pianist, componist, muziekproducent en arrangeur heeft zijn sporen verdiend in de muziekbusiness. Jack Nitzsche (overleden op 25 augustus 2000) werkte als arrangeur onder meer voor producer Phil Spector, The Ronettes, The Monkees, Randy Newman en The Rolling Stones. Hij speelde bijvoorbeeld ook piano op You Can’t Always Get What You Want en Let’s Spend the Night Together van The Rolling Stones. Nou, dan kan je iets.

Deze Jack Nitzsche heeft in 1966 uitgebreide tunes gecomponeerd voor 93 KHJ in Los Angeles, een station dat was gevormd rond het Boss Radio format. De 9 tunes werden gebruikt als bedje bij spelletjes en promo’s op het radiostation. Kijk, da’s dan toch weer iets heel anders dan de muziek schrijven voor de films Performance (1970), The Exorcist (1973) en One Flew Over the Cuckoo’s Nest (1975), wat hij ook deed. En wat heeft dit alles nou met de TROS te maken? Welnu: het audiologo van 93KHJ in Los Angeles kennen wij in Nederland als “Dit is de TROS op 3”. Alle reden om te luisteren naar de negen tunes. Met dank aan Jan Heller voor de tip.