Toch een jingle over David Bowie

Bowie13.01.2016 – We hadden even gehoopt dat bijvoorbeeld Radio 10 speciale David Bowie jingles zou laten maken voor een tribute-dag. We hadden even gedacht dat er een setje Bowie-jingles zou worden gemaakt dat kon worden aangeschaft door AC-radiostations die een Bowie-special zouden uitzenden. Dat alles bleef min of meer uit. Toch was er minstens één jinglebedrijf dat de afgelopen dagen een productie maakte waarin David Bowie een hoofdrol speelt: ReelWorld Europe.
Reelworld logo 2011Nog geen uur na het bekend worden van zijn overlijden had het bedrijf al een jingle-element waarmee radiostations die hadden besloten hun muziekprogrammering om te gooien iets extra’s konden laten horen van en over David Bowie. ReelWorld had er een duidelijke verklaring voor: “Bowie dared to do things differently and was a role model for those who didn’t feel like they fitted in. And for that, we salute him”, aldus ReelWorld. Hulde! Om met een citaat te eindigen: “I don’t know where I’m going from here but I promise it won’t be boring” – David Bowie 1947-2016.