One hit wonder basis van TV-tune

Resonance - O.K. Chicago02.12.2015 – Componisten spelen maar wat graag leentjebuur bij andere componisten. Inspiratie heet dat in de Kunst. En terecht. Soms komt een werk heel dicht bij het origineel, soms is het bewust een directe kopie. Jingles worden bijvoorbeeld soms als sound-a-like van een hit gemaakt. En ook voor tunes wordt goed gekeken naar andere voorbeelden. Neem nou de vormgeving van MisdaadNet, de digitale TV-zender van Endemol bij Ziggo. MisdaadNet zond tussen 2008 en 2011 onder meer Nederlandse televisieseries uit, waaronder Baantjer, Spangen, Blauw blauw en Grijpstra & De Gier. Er waren ook buitenlandse serie’s zoals Der Alte, Taggart, Rebus, Crimini en Murphy’s Law, zo meldt Wikipedia.
Voor de tune van MisdaadNet had componist Jeroen Luitenbrouwer goed geluisterd naar O.K. Chicago van de Franse groep Resonance, die in 1974 er een instrumentale hit mee had. Op de plaat staat een achtervolging door een politie-auto

pierre_bachelet

en zo te horen sneuvelen onderweg nogal wat straatmeubilair, marktkramen en andere auto’s – verzekeringsmaatschappijen vonden het vast geen aangename top veertig-hit. Of misschien juist wel. Maar voor de tune van MisdaadNet was dit One hit wonder van Resonance in ieder geval een perfecte basis. Het nummer was ook de tune van de Theo Stokkink Show op KRO Hilversum III in de jaren ’70. Daar was het voorzien van allerlei cabaretfragmenten.

De Jingleweb-lezer die ons aan een goede opname helpt van de tune MET CABARETFRAGMENTEN krijgt een passende verrassing! Mag best aircheck zijn.
Mail ons.

O.K.Chicago schijnt samen met de eveneens instrumentale B-kant Yellow Train tussen 2 sessies door te zijn opgenomen door Pierre Bachelet, de oprichter van Resonance. Pierre Bachelet (overleden in 2005) was producer van Franse televisieseries en was bekend dankzij zijn muzikale stem in de softpornofilms van “Emmanuelle”. Onder naam The Peppers had hij eerder, in oktober 1973, al een instrumentale synthesizerhit gehad, “Pepper box”.