JAM-video over 40 jaar Magic jingles

Jon Wolfert- still uit video JAM11.11.2015 – Jon Wolfert – baas van JAM Creative Productions in Dallas – neemt de laatste jaren steeds meer tijd om terug te blikken op het rijke oeuvre van zijn bedrijf. Dit keer betreft het de radiozender WMGK in Philadelphia, dat afgelopen september 40 jaar bestond.

doosjes Magic is the music - still uit video JAM

In een speciale video, die Jon heeft ingesproken in studio B van JAM, vertelt hij over de achtergronden van dit pakket. Want elke jinglepakket heeft wel zijn verhaal.
Zo horen we dat WMGK op 103 FM in september 1975 het eerste station was dat zich Magic noemde. In totaal heeft JAM 9 pakketten voor Magic opgenomen, in totaal meer dan 100 custom cuts. Het eerste pakket heette simpelweg Magic Music. Het was 1 van de eerste gelegenheden voor JAM om te laten horen dat jingles meer konden zijn dan “drums and call-letters”, een shotgun-jingle met een drummetje dus. Julian Breen was hoofd programming bij Greater Media. Hij licht in de video het concept van het format Magic toe. Soft en melodisch, zo klonk de muziek van The Carpenters, Neil Diamond, en Gordon Lightfoot op de zender, en zo moesten de jingles ook klinken. Dat kon niet met de stemmen, maar wel met de muziek.

2 zangeressen uit koor Ron Hicklin' Los Angeles- still uit video JAM

JAM stelde het station destijds meerdere logo’s voor, uiteindelijk won logo nummer 5. Het koor zong de jingles augustus 1975 in Los Angeles in (met de Ron Hicklin’ Singers), de solo’s en duetten werden opgenomen in een studio in Los Angeles (de Larrabee Sound Studios), dat tegenwoordig een restaurant is.
Speciaal voor het jubileum eindigt de bijzondere video met alle jingles uit de eerste demo, echter elke jingle is ingezongen voor een ander station.
De hele video is leuk om te zien en geweldig om te horen.