Een single van een treinjingle

David Gilmour22.09.2015 – Jingleweb-lezer Ruud van Galen weet dat wij af en toe en uitstapje maken naar nieuwtjes buiten de radiojingles en -tunes. Hij maakte onderstaand bericht:
David Gilmour, zanger en gitarist van Pink Floyd, heeft afgelopen week zijn eerste single Rattle That Lock gelanceerd van zijn nieuwe gelijknamige album. Het nummer is geïnspireerd op het audio-logo van de SNCF (Franse Spoorwegen). Een zeer herkenbare jingle van 4 noten die iedereen wel eens tijdens een vakantie op een Frans station heeft gehoord. logo sncfHet idee voor Rattle That Lock werd geboren toen Gilmour stond te wachten op het Franse station Aix-en-Provence. Hij hoorde de aanstekelijke ‘Station’ jingle en werd direct enthousiast. Hij nam de jingle op via zijn smartphone en keerde daarna terug naar zijn studio om een nieuw album te componeren. De rockster vertelt in dit fragment meer over de unieke kracht van de SNCF jingle.
Het sterke SNCF audio logo is 20 jaar geleden bedacht door Chief Creative Officer, Michaël Boumendil van het Franse bedrijf Sixième Son. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van audio logo’s waaronder voor Peugeot, Michelin en SNCF. Hier staat een artikel over de sound identity van SBCF. Michaël Boumendil heeft ook zijn medewerking verleent aan de nieuwe single van David Gilmour. En uiteindelijk is er dan de single gebaseerd op de jingle!…..
Goed bericht, Ruud, nogmaals dank! En je had gelijk: die aanstekelijke 4 noten blijven de hele dag in je hoofd hangen.