Een Mersey om overheen te springen

ALFASOUND TOEN

19.08.2015 – De vooraanstaande jinglefirma van Engeland was – tot 1993 – Alfasound van Alan Fawkes en Steve England. In dat jaar hief het bedrijf zichzelf op, Alan Fawkes stapte eruit, de leadzangeres was overleden en met het wegkruien van de helft van het kapitaal was het moeilijk om de tent rendabel te houden. Maar Steve’s zoon Simon zit nu weer met zijn jinglefirma S2Blue op dezelfde plek – in het plaatsje Ashton on Mersey. Dezelfde Mersey als bij Liverpool, maar hier kun je er nog overheen springen in de wijdse landerijen rond dit typisch Engelse plaatsje. Het ligt echt op de uiterste rand van Manchester en alle stadjes en dorpjes die bij de stadsuitbreiding van de afgelopen decennia zijn opgeslokt. Op Facebook hebben ze een aardige foto van Ashton uit de goeie ouwe tijd online gezet. De bevolking liep ervoor uit – en achter hen is de klokkentoren te zien van de voormalige jongenssschool voor S2Blue z’n jingles assembleert. Gelukkig keek de dame links net op tijd om de hoek vanuit haar winkel, anders hadden we van haar bestaan niet geweten.