Een leuk Loeki-weetje weten ?

Loeki04.08.2015 – In deze komkommervolle vakantieweken gunnen wij onszelf wel eens een uitstapje naar een andere onderwerp dan jingles & tunes. Als het er maar dicht bij staat. Vandaag: Loeki de Leeuw. Want op de website Spreekbuis, de voortzetting van wat ooit het personeelsblad van de publieke omroep was, staat een aardige reeks artikelen over dit reclame-diertje. Je weet wel, het bruinen vilten poppetje dat destijds de reclamespots op de publieke zenders afwisselde (“Asjemenou”). De titel van de reeks: het geheime leven van Loeki de Leeuw. In aflevering vier een aardig, doch vergeten, nieuwsfeitje: het begin- en eindfilmpje van Loeki de Leeuw

Loeki 3

aan de honky-tonk-piano (zie grote afbeelding) moest twee keer worden gemaakt. De eerste keer (grote foto) stond er een glas bier op de piano, en braaf Nederland vond dat aanstootgevend. De STER (de Stichting Ether Reclame) ging mee in het argument en liet de animatievideo opnieuw maken. Immers: het bierglas digitaal wegpoetsen was in deze analoge tijd nog niet mogelijk. Het resultaat zie je op foto 2,v remake by Jingleweb. Een leuk Loeki-weetje, zo dachten wij. Meer leuke Loeki-weetjes op de site van Spreekbuis, de afgekeurde leader staat HIER. En kijk af en op de website van Spreekbuis, want na een doorstart vanuit een publieke omgeving moet dit prima periodiek zich tegenwoordig op een andere manier bedruipen.