Wereldgeschiedenis in beeld

Jingleplayer op de Mi AmigoBritish Movietone logo23.07.2015 – Het Amerikaanse persbureau AP heeft in samenwerking met British Movietone ruim 550.000 historische nieuwsvideo’s toegevoegd op YouTube, meldt de NOS. De gedigitaliseerde filmpjes dateren van 1895 tot nu en worden geüpload op twee kanalen: AP Archive en British Movietone. De wereldgeschiedenis in beeld. Marilyn MonroeHet gaat zowel om zogenaamde ruwe opnamen als ook om complete reportages. Soms met geluid, vaak ook zonder. Onderwerpen als de 2 wereldoorlogen, Kennedy, Titanic, maar ook een bijeenkomst van tweelingen, The Great Train Robbery, koningin Juliana en Ard Schenk vind je op de site terug. En portretten van allelei beroemdheden. Van Charlie Chaplin via Marilyn Monroe tot Prinses Diana en Charles de Gaulle.
Natuurlijk zochten we even op het trefwoord ‘radio’.  En wat blijkt? Genoeg te zien, maar je moet goed zoeken. Van oude radiotoestellen en de techniek erachter, oude zendmasten en militaire stations tot een bezoekje aan het zendschip de Mi Amigo en de eerste uitzendingen van de publieke zender South-Coast Broadcasting Company in Sussex (Engeland) . Leuk voor een leerzame zomeravond.